El magnàr in tòla

La Renga la rubrica del magnàr in tòla, se parte da i piati de la tradissiòn.veronese e se passa par i risoti, i dolsi, i secondi de carne o a la polenta. grassie a una colaborassiòn col Ristorante XII Apostoli, un pochi de Consorzi e i nostri letòri, l'è stà realisà 'sto cantón su la cusìna nostrana. Cosa se pol dir de più, gnente! Te devi métarTe la grembiàla, farte su le màneghe e scominsiàr. Tuti questi piati iè stà provà anca da noantri con boni risultadi. No te resta che provàr anca ti e se te riesse ben, scrivi una meil a la redassiòn e vegnémo a catàrte.....





TRADISSIÓN

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Cosa gh'è de bon:

El nostro cogo, el ne porta nel fantastico mondo de la tradissiòn. Te pol scominçiàr con un piato de gnochi, e nar avanti a còsar, Pastissada, Pearà, Paparele coi Figadini, Supa de Fàe, Pasta e fasói, Gnòchi sbatù. El magnàr in tòla & la Tradissión

RISO

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Cosa gh'è de bon:

In questo campo semo tra i più bravi in Italia. Cusinémo el riso in tute le maniere, e ghe compagnémo un bon vin, anca parchè un proérbio dise che el riso, nàsse ne l'aqua e mòre nel vin! Ogni sagra in provinçia la g'à el so risòto e noantri ghe ne proponèmo un pochi El magnàr in tòla & Riso

POLENTA

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Cosa gh'è de bon:

Nel nostro teritorio magnémo ben, e no podémo desmentegarse de la polenta che par secoli g'a dato da magnàr ai nostri vèci, Te pol magnàrla con la sopressa, co' la renga co' oselèti, co' l'ovo o col sùcaro....come te vol! El magnàr in tòla & Polenta

RADÉCIO

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Cosa gh'è de bon:

Questa l'è la rubrica del "Radécio Rosso" de Verona, unico e inimitabile che podì gustarVe diretamente dal de produssión. Da Roarédo de Guà a Caseleón. Se no te piàse la carne, questo l'è l'alimento che fa par ti. Forsa e coràio, con un gosso de oio de sora l'è un bon piato bel e pronto El magnàr in tòla & Radécio

PITOCO

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Cosa gh'è de bon:

Questa l'è el posto vegetariàn, te pol magnàr i bruscansi o le radecéle, nar longo le sese o nei campi e far un bon piato in pochi secondi. Un calcossa de veramente naturàl e che no costa gnente, che magari i te prepara al ristorante e te toca pagàr. Va a far du passi vardando el panorama e varda se te vedi le sparasìne....  El magnàr in tòla Pìtòco

CARNE

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Cosa gh'è de bon:

Par ci magna solo verdure l'à sbajà posto. Qua gh'è la carne che te pol compagnàr con un goto de vin rosso. Te pol còsarla su la gradéla, nel forno e in altri modi diversi. Me racomando de tor quela de produssión veronese, che l'è veramente bona. A volte basta un secondo de carne e poca de verdura e in 5 minuti te magni....El magnàr in tòla & la Carne

DOLSO

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Cosa gh'è de bon:

Verona l'è la patria del Pandoro ma no ghe solo quèl, ognuno de noantri pol farse un bel piato de galàni o de frìtole par carneàl. Qua bisón farse su le màneghe e mètarse 'na grembiàla par no sporcarse, no te pol stàr co' le mane in man.
 El magnàr in tòla Dolso

LA POESIA IN CUSINA

gioco giorgioGiorgio Gioco (+2019), l'amìgo de La Rena Domila che l'è riussì a portàr la poesia in cusìna. No l'éra solo un cógo, ma un veronese che ghe piaséa la so çità, amante de le tradissioni e de la so storia. De lu conservémo un ricordo grandissimo, la prima persona che l'à credù nel sito, organisàndo tra l'altro co' el Diretòr numarose manifestassioni ne la çità de Verona. Ricordémo anca, che'l s'à dato da far, par realisàr la statua del grande Berto Barbarani amìgo de faméia e de tanti veronesi. Poesia in cusìna con. Giorgio Gioco

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