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titoli
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cusina
pitoco
CUSINA PITÒCA
'Na 'olta se magnava
quel che se catava..
Bruscansi, Sgrisoli, Ramponsoli, Radéci da campo, Molesini.....el magnar tipico de un tempo deventà de moda vai >
dolsi
DOLSI
Da Carneval a Nadal,
l'è tuto un magnàr
Frìtole, Galani, Nadalin, Crostada de pomi. Fa el paston e buta nel forno, te vedarè che cosa te vien fora, 'na speçialità! vai >
carne
CARNE
Un poca de carne
veronese tra i denti
Manso al'Amaron...e altro ancora, con un bon gosso de vin veronese la to carne la ciapa più saor.... vai >
radecio
RADECIO ROSSO
Come cusinàr el
radécio veronese
In colaborassìon con ’Associazione Pro Loco ‘Casaleone-Carpanea e Confraternita del Radécio rósso de Verona, come cusinàr .... vai >
tradission
TRADISSION
Piati tipiçi veronesi
Gnochi, Pastissada, Pearà, Paparele coi Figadini, Supa de Fàe, Pasta e fasói, Gnòchi sbatù vai >
riso
RISO
I più boni risoti
col Tastasàl,
coi Spàrasi,
co l' Ànara,
co la Tenca,
coi Bisi,
vai >
polenta
POLENTA
Polenta e Rénga, Polenta e Osèi,
Polenta e Codeghìn,
vai >
"LA RENGA"
Rubrica dedicà al magnàr tipico de la tradissiòn Veronese. In 'sti ani grassie soratuto a Giorgio Gioco (nela foto col Diretor ai fornei) e al contributo dei Veronesi semo riussì a realisàr 'sta rubrica con la speransa che Te piasa... Alora ciapa el piròn e meti le gambe soto la tola...
Magnàr Tradissiòn
Gnochi, Pastissada, Pearà, Paparele... vai
Radécio Rosso
Come cusinàr el
tipico Radécio ... vai
Magnàr Riso
Co l'Ànara, Tastasàl, Spàrasi ... vai
Magnàr Polenta
Polenta e rénga, codeghìn, osèi ... vai
Magnàr Pitòco
Bruscansi, Sgrisoli, Radéci ... vai
Magnàr Carne
La carne tra i denti co' 'n sosso de bon vin ... vai
Magnàr Dolso
La carne tra i denti co' 'n sosso de bon vin ... vai
Dissionario La Renga
pointasédo=aceto,
pointbicér=bicchiere,
pointbinàr=raccogliere,
pointbóiar-bójer=bollire,
pointbotiér=burro,
pointcódega=cotenna,
pointconsàr=condire,
pointcortèl=coltello,
pointcósar=cuocere,
pointcuciàri=cucchiai,
pointfàe=fave,
pointfigadin=fegatino,
pointgratacasóla=grattugia,
pointmétar=mettere,
pointmiòla de bò=midollo,
pointmolona=testa,
pointorigano=mostrànci,
pointpanséta=pancetta,
pointpaparele =pappardelle,
pointparsémolo=prezzemolo
pointpéar=pepe,
pointpésse=pesce,
pointpirón=forchetta,
pointpìssego=pizzico,
pointpomo=mela,
pointradécio=radicchio,
pointresche=lische,
pointsèleno=sedano,
pointgulmarin=rosmarino,
pointsofrisàr=sofriggere,
pointstrìcole=strisce,
pointsùcaro=zucchero,
pointtendarine=tenere,
pointzeola-çeola=cipolla
pointzontàr=aggiungere.
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