POLENTA E RÉNGA

renga
Cosa ghe vol:

- Do-trè rénghe,
- un bicér de oio de oliva,
- polenta,
- asédo a piasèr


Come far: 
Netàr el pésse, suca, coa, rèsche. Cósarlo su la gradèla e consàr el tuto con l'oio. Se consilia polenta calda o polenta brustolà tiepida. Finì el carneval, "Mercoli de le Ceneri", podì 'ndar a la festa de Parona a gustarVe 'sto magnifico piato, 'ndoe da ani i le cusina veramente ben. La Renga nasse ne l'aqua e more nel vin....quindi un bicér a la nostra salute. Me racomando de no esager col vin....
 

 

POLENTA E OSÈI

osei
Cosa ghe vol:
- seteçento gr. de osèleti netàdi
- çento gr. de panséta,
- salvia q.b.,
- meso bicér de oio de oliva,
- çinquanta gr. de botiér,
- polenta, sal, péar.


Come far: Bisón netàr i osèleti, cavandoghe oci, sate e passandoli sul fògo, e poco dopo bisogna vèrzarli. Consarli con sal e péar, metendoghe intorno la panséta, fissada con un caùcio da parte a parte. Cósar ne la teja dopo aver rosolà el botiér e diese foje de betònega, poi a fogo lento ròersarli zontandoghe un poco de botiér che el deve desfarse. La polenta bela soda, la deve èssar tajada del spessòr de du schei e postada arènte ai osèleti con un poco de salsa.